Zrní design shop
Katalog | Autoři | Zprávy | Kontakt
Pytlík

Veřejná přednáška Stanislava Diviše


< >


19.září 2011


Srdečně zveme všechny milovníky výtvarného umění na přednášku malíře Stanislava Diviše, která se koná v Galerii Sýpka ve čtvrtek 22. září 2011 od 13:00 hodin.

V úvodu proběhne komentovaná prohlídka výstavy, a poté přednáška o malířství a malířích generace osmdesátých let v Čechách a o umělecké skupině Tvrdohlaví.

Zároveň přijměte pozvání i na výstavu samotnou, představující "V kostce" malou retrospektivu obrazů malíře Stanislava Diviše, kterou doplňují "V kostke" práce mladé slovenské malířky Patrície Koyšové.

Stanislav Diviš je výrazná osobnost české výtvarné scény, spoluzakladatel umělecké skupiny Tvrdohlaví a dlouholetý vedoucí ateliéru malby na VŠUP v Praze. Je důležité zmínit, že v našem regionu Valašsko se výstava Stanislava Diviše, jednoho z nejvýznamnějších představitelů českého výtvarného umění generace 80. let 20. století, koná vůbec poprvé. Návštěvníci zde mohou spatřit speciální výběr, kdy z cyklů, které během let vznikaly, vystavuje autor po jednom obraze. Vznikl tak pestrý barevný celek. V galerii o patro níže, doplňuje výstavu mladá slovenská malířka Patrície Koyšová, která letos úspěšně absolvovala Vysokou školu výtvarných umení v Bratislavě, v ateliéru Ivana Csudaie. Tento mezinárodní projekt, už podle svého názvu V KOSTCE / V KOSTKE, slibuje exkluzivní zážitek, který můžete vychutnávat do 2. října 2011. Výstavu podpořilo Ministerstvo kultury ČR.




© 2010 Kulturní zařízení Valašského Meziříčí